2016ArticlesNéerlandais

Belgische werknemers vieren vandaag hun Tax Liberation Day – Frankrijk gaat dankzij taxshift met gele trui aan de haal

https://www.ey.com/BE/en/Newsroom/News-releases/Belgische-werknemers-vieren-vandaag-hun-Tax-Liberation-Day

Door de taxshift die de regering van Charles Michel in België doorvoerde, daalde het reële belastingtarief voor Belgische werknemers van 59,47% naar 56,9%. Daardoor kunnen de Belgische werknemers negen dagen vroeger (vandaag) hun Tax Liberation Day ‘vieren’. België was vijf jaar op rij het land met de zwaarst belaste werknemers van Europa. Nu geeft het zijn titel door aan Frankrijk, waar de Tax Liberation Day net als vorig jaar op 29 juli valt. Dat blijkt uit de nieuwe jaarlijkse studie van het Institut Economique Molinari op basis van data geleverd door EY.

L’Institut économique Molinari

Voir tous les articles de l'IEM

Vous pourrez aussi aimer

Bouton retour en haut de la page